Styrelsen

I maj 2016 hade Graffitifrämjandet årsmöte och valde styrelse. Jakob Kimvall var valberedare och föreslog styrelsen. Målet var en styrelse med blandade kompetenser och erfarenheter, men med en stabil grund och kamp för graffiti och en lika syn på konstnärlig frihet.

Hugo Röjgård
Ordförande
Konstvetare som bland annat forskat om gatukonstbegreppet och Banksy. Hugo fann graffitin och gatukonsten runt 2006 då han bodde i Melbourne, Australien. En stad som är vida känd för sin gatukonst och sitt färgglada och omväxlande gaturum. Han jobbar som föreläsare, skribent och fotograf och har tidigare jobbat på bland annat Statens konstråd. 2007 började han jobba med stenciler och sprayfärg för att senare övergå till graffiti, han jobbar även med andra medium och stilar.

Emelie Envall
Ledamot
Emelie Envall jobbar som gästspelsproducent inom samtida cirkus och urban konst-koordinator på Subtopia i Alby, Botkyrka. Hon är ansvarig för alla projekt som rör urban konst i Subtopias område, däribland utomhusgalleriet, Subtopias två väggar för konstnärliga uttryck och de specifika projekt som genomförs inom området, bl a framtagandet av foldern Öppna väggar. Emelie sitter i styrelsen sedan våren 2014.

Lina Eriksson
Ledamot
Driver sedan mer är ett år tillbaka Juntan, som är ett kreativt kollektiv inom graffiti- och gatukonst, för brudar, transpersoner och queers, i Stockholm. Lina började måla för cirka två år sedan och har redan hunnit måla sina figurer på bland annat VM i Falun, Barnkanalen och diverse målararrangemang. Hon har en bakgrund som illustratör, workshopledare och kulturproducent, då främst riktat mot barn och unga.

Martin Lexelius
Ledamot
Frontend-utvecklare och typsnittsdesigner, kommer från Skåne och började sin bana som graffitimålare på mitten av 80-talet. Han har jobbat som illustratör, grafisk designer, och som teknisk specialist i billackering. Martin målar fortfarande, om än sporadiskt.

Fredrik Antfolk
Ledamot
Fredrik är egen företagare inom utbildningsbranschen, 42 år gammal. Fredrik fastnade tidigt för graffiti och var en aktiv graffitimålare i Stockholm under 1980-talet. Erfarenheterna från graffitimålandet har han daglig nytta av i sitt arbete. Fredrik vill bidra med sin erfarenhet och sin energi till Graffitifrämjandet, inte minst för att skapa fler möjligheter att erbjuda platser att måla på.

Tobias Barenthin Lindblad
Suppleant
Tobias fångades av graffitin när den kom till Sverige, var aktiv graffitimålare åren 1988-1993 och har sedan dess arbetat med tidskriften UP, bokförlaget Dokument Press och föreläst, debatterat och varit workshopledare runt om i Sverige och Europa.

Hanna Isaksson
Suppleant
Född och uppvuxen i Luleå, har en bakgrund som kulturproducent. Hon har de senaste åren jobbat som verksamhetschef på Konstnärernas Riksorganisation men frilansar nu som projektledare och kommunikatör.