Styrelsen

Målet med vår styrelse är blandade kompetenser och erfarenheter, men med en stabil grund och kamp för graffiti och en lika syn på konstnärlig frihet.

Hugo Röjgård
Ordförande
Konstvetare som bland annat forskat om gatukonstbegreppet och Banksy. Hugo fann graffitin och gatukonsten runt 2006 då han bodde i Melbourne, Australien. En stad som är vida känd för sin gatukonst och sitt färgglada och omväxlande gaturum. Han jobbar som föreläsare, skribent och fotograf och har tidigare jobbat på bland annat Statens konstråd. 2007 började han jobba med stenciler och sprayfärg för att senare övergå till graffiti, han jobbar även med andra medium och stilar.

Martin Lexelius
Vice ordförande
Frontend-utvecklare och typsnittsdesigner, kommer från Skåne och började sin bana som graffitimålare på mitten av 80-talet. Han har en bakgrund inom illustration, design och billackering. Martin målar fortfarande.

Robin Rundström
Ledamot
Robin intresserade sig för graffiti tidigt genom ett allmänt intresse för konst. Graffitins särställning i politiken har engagerat och drivit Robin. Sedan 2010 har han varit aktiv i olika lokalavdelningar till Graffitifrämjandet och var bland annat med och drev igenom den öppna väggen i Nyköping. Är numera bosatt och aktiv i Uppsala.

Anton Pregnan
Ledamot
Anton blev intresserad av graffiti tidigt 2000-tal. Verksam konstnär och gör offentliga utsmyckningar. Anton är en del av konstkollektivet Woodhill Studios, har medverkat i Snösätra Hall of Fame och varit huvudsamordnare på Springbeat 2017.

Emma Simu
Ledamot
Emma, även kallad "emmilou", är först och främst muralmålare med hår-, muskel- och eldmönster som specialitet. Hon är originalmedlem i GF:s styrelse från starten.
Arbetar som fritidsledare och dessutom ansvarig för Märstaväggen (sedan 2008). Emma leder workshops och gör olika projekt tillsammans med och för ungdomar som till exempel Feel The Streets och är en av initiativtagarna till det kvinnoseparatistiska eventet Forza Femme.

Tobias Barenthin Lindblad
Suppleant
Tobias fångades av graffitin när den kom till Sverige, var aktiv graffitimålare åren 1988-1993 och har sedan dess arbetat med tidskriften UP, bokförlaget Dokument Press och föreläst, debatterat och varit workshopledare runt om i Sverige och Europa.

Giannino Palomera
Ledamot
Nino är writer med ett stort intresse för gatukonst och var med och startade podden Andra Sidan Spåret. Utöver detta gör han (och medverkar i) musikvideos med graffiti- och hiphopanknytning. Han har ett stort engagemang i det graffitifrämjande arbetet.

David Roos
Suppleant
David har alltid haft en stor skaparglädje och ett långt gående bildintresse som 2010 spred sig till gatan och väggmåleriet. Han har sedan dess experimenterat med många olika utryck och medium, inne i ateljén lika väl som ute i offentligheten.