Art of the Streets Camp

SISTA ANMÄLNINGSDAG 19/7 KL. 12.00 (LUNCH)

Vill du få möjligheten att under en helg få utveckla dina skills i graffiti och gatukonst tillsammans med några av Sveriges bästa konstnärer? I så fall ska du anmäla dig till Art of the Streets Camp. Under helgen 3-5 augusti kommer fem konstnärer att hålla workshops på 50 meter vägg i Orhem vid Flatensön (Skarpnäck), Stockholm.

Riksteaterföreningen Graffitifrämjandet gör Art of the Streets Camp tillsammans med Riksteatern som uppladdning inför gatukonstkonventet med samma namn. Det finns plats för 20 deltagare mellan 15-18 år. Vi vill gärna få in fler tjejer!

Hur anmäler man sig? Skicka ett mejl med dina uppgifter till graffitiframjandet@gmail.com skriv “Camp” i ämnesraden. Begränsat antal platser så anmäl dig nu!

Deltagaravgiften är 500 kronor. I den avgiften ingår allt, ordentligt med färg, mat, 50 m vägg att måla på, medlemskap i Graffitifrämjandet, men framför allt en upplevelse att minnas!

Bra att känna till

På Art of the Streets Cmap råder självklart alkohol och drogförbud.

Killar och tjejer sover i separata sovsalar i storstugan.

3 ledare finns på plats dygnet runt och 6 ledare/vuxna finns på plats dagtid.

Våra ledare har god erfarenhet av såväl kolloarbete som annan ungdomsverksamhet.

Förhållningsregler skickas hem till deltagarna tillsammans med inbetalningskort. Reglerna kommer att behöva skrivas på av målsman för deltagande.

Förutom frukost, lunch och middag serveras även mellanmål.

Har du frågor? Mejla oss på: graffitiframjandet@gmail.com

”Det är fantastiskt att Riksteatern genom Graffitifrämjandet kan erbjuda den här möjligheten för unga graffi- och gatukonstintresserade. Vår ambition är att skapa en oas där ungdomar kan ägna sig åt att utvecklas i sin kreativitet utan att behöva tampas med fördomar kring konstformerna. Graffiti och gatukonst är de här ungdomarnas sätt att uttrycka sig, och vi ger dem en plats att göra det på.”

Hugo Röjgård, ordförande i Graffitifrämjandet.

När? 3-5 augusti (övernattning)

Var? Örnboet invid Flatensjön i Skarpnäck (Stockholm).

 

Klara konstnärer:
GOUGE

Han kommer från Stockholm och har målat graffiti sedan tidigt 90-tal, idag koncentrerar han sig mestadels på stora färgmålningar med mycket figurer. Han inspireras bland annat av science fiction och hans figurer tillhör det svenska toppskiktet. Gouge har deltagit i internationella utställningar, gjort offentlig utsmyckning och är en rutinerad workshopledare.

SEKSIE
Som den konstnärliga halvan av den uppmärksammade studion Salong Betong är Bleckan kanske mest känd som tatuerare, men på Art of the Streets Camp 2012 återupptar han sitt gamla graffiti-alias Seksie och visar att han har kvar sina färdigheter från förr.

HOP LOUIE

Han kommer från Stockholm och är en av landets främsta gatukonstnärer. Han arbetar främst med spraystanciler och pasteup. Han är känd för sina olika porträtt av bland andra Crille P.

MSCR
Hon har målat graffiti sedan mitten av 90-talet och är verksam både i Sverige och internationellt. Stilen är präglad av den nordiska graffititraditionen och hennes målningar är oftast enkla och spontana.

IKAROZ

Han har målat graffiti sedan tidigt 90-tal och är ett av Skandinaviens största namn inom konstformen. Ikaroz är en skicklig stilmålare men är kanske mest känd för sina karaktäristiska figurer.

 

Bilder från Örnboet.

 

Comments are closed.